Wereldreis: 4 maanden op reis

De tweede maand in Australië zit erop! Na twee maanden zijn we nog steeds geen gigantische of harige spinnen tegengekomen. Oef, mijn grootste nachtmerrie. Al zal dit binnenkort, wanneer we door het tropische Queensland reizen, allicht veranderen.

Voor alle duidelijkheid, dit is de maandelijkse update van april.

Aantal vluchten: 0

Aantal km afgelegd met de campervan: 1500 km

Aantal landen bezocht: 1, Australië

Aantal hotels/hostels/campings: 6

Fijnste overnachting: Zonder twijfel de hotelovernachting in Canberra. Al was de overnachting met de vele kangoeroes aan Bream Beach ook heel speciaal.

Slechtste overnachting: De camping in Canberra. Eivol. Na twee maanden reizen in Australië hebben we wel gemerkt dat campings aan steden bijna altijd een slechte prijs/kwaliteitverhouding hebben.

Mooiste strand: Hyams Beach (het witste strand ter wereld) of Murrays beach (Booderee National Park)

Hyams Beach

Hoogtepunten/favoriete momenten:

  • Vogels, zo veel verschillende soorten vogels. Ik ben niet speciaal een vogelliefhebber, maar in Australië is dit anders. Er is geen moment dat er geen enkele vogel geluid maakt. Het geluid van de Magpie doet me denken aan de inbelverbinding van vroeger. Door de kleurrijke Rosella lijkt het wel alsof we op een tropisch eiland zitten. En door het geluid van de Kookaburra zitten er precies apen in de bomen. We zijn nog altijd verbaasd over het helse geschreeuw van een Cockatoo. In Sydney maakten we kennis met de Ibis. Zo een grote vogel, midden in de stad.
  • Het geld dat op onze rekening verscheen na het appels plukken. We hebben er wat op moeten wachten door alle feestdagen, maar elke cent is netjes op onze rekening gestort.
  • De sterrenhemel in Batlow. Elke avond keek ik naar de sterrenhemel en was verbaasd hoeveel sterren je kon zien.
  • Hét favoriete moment deze maand waren allicht de vele kangoeroes op de camping in Jervis Bay. Zo-veel kangoeroes! Zo zacht en schattig!
  • Al de cultuur die we opdeden in Canberra. Canberra zelf is niet heel bijzonder, maar enkel al de grote gratis musea zijn zeker een bezoek waard. De tentoonstelling in de bibliotheek over reclame van vroeger tot nu oversteeg alle verwachtingen.
  • Sydney bleek een fijnere stad te zijn dan Melbourne, althans als toerist. Naast de iconische bezienswaardigheden (Opera House en de Harbour Bridge) valt er in Sydney genoeg te beleven. Het openbaar vervoer is voor verbetering vatbaar, maar eens in de stad liggen de meeste bezienswaardigheden op wandelafstand.
Sydney: Opera House – Coogee to Bondi walk – Harbour Bridge – Darling Harbour

Minst favoriete momenten:

  • De vele koude avonden en nachten in Batlow. Ik heb een hekel aan koude. Mijn winter garderobe is zeer beperkt en met zo goed als geen kledingwinkels in de buurt ook moeilijk aan te vullen. Aan de kust is het gelukkig ’s nachts zo’n tien graden warmer. Hoe noordelijker we gaan reizen, hoe warmer dat het zal worden.

Een aantal anekdotes van deze maand:

  • De Chinezen, er valt veel over te zeggen. Met een Chinese baas en collega’s in Batlow hebben we nog nooit zoveel contact gehad met Chinezen. Ze waren in grote getalen aanwezig en moeilijk te doorgronden. Hun discipline en doorzettingsvermogen is enorm. Zonder schaamte worden er dan ook advertenties op Gumtree geplaatst van Australische boeren die enkel op zoek zijn naar Aziatische werkkrachten. Ik kan het wel begrijpen. De meeste Europeanen kunnen nooit tippen aan hun snelheid en precisie.
  • De verkeersregels in Australië zijn niet dramatisch anders dan in België, al zijn er wel een paar opmerkelijke verschillen. De auto domineert overal, zelfs in steden zoals Sydney. Er wordt dan ook niet gestopt voor voetgangers, tenzij er een zebrapad is. Maar die zijn er bijna niet. Bij het oversteken aan ronde punten is het altijd goed uitkijken welke richting auto’s inslaan. Want ze stoppen dus niet. Daarnaast zijn de parkeerborden ook apart. We hebben het moeten Googlen om ze te begrijpen. Op sommige plaatsen staan er zelfs borden die aangeven hoe je moet parkeren. Met de neus naar het voetpad of naar de weg. Indien je dit niet doet, riskeer je een boete van zo’n 100 AUD geloof ik. Bizar toch? Er staan hier ook veel flitspalen, maar daar zijn we mee vertrouwd in België.
  • Het valt op dat er veel meisjes/vrouwen, dun en dik, rondlopen in een sportlegging en sportschoenen. Ik vraag me altijd af of die echt allemaal gaan sporten of zijn gaan sporten. Ik zou mij niet comfortabel voelen om met zo’n strakke legging in het openbaar rond te lopen. Maar hier in Australië hebben ze daar duidelijk geen probleem mee.

Lekkerste eten: Ik at een lekker Thais gerecht in Chinatown (Sydney), een veganistische Pad See Eew. De laatste tijd at ik veel kip, waardoor dit een lekkere afwisseling was. Valt het op dat ik echt uitkijk naar het eten in Thailand?

Thais eten (nooit erg fotogeniek maar zo lekker) – Een Luikse wafel op Otto’s verjaardag – Ontbijt op Otto’s verjaardag

 

Slechtste eten: In Sydney aten we een burger met frietjes. De frietjes waren heel lekker, maar de kip tussen de burger was een beetje verbrand.

Gemis:  Nog steeds mijn eigen badkamer met warme (!) douche.

Aantal spullen verloren/kapot: Niets bijzonders.

Stand van zaken qua budget: Onze gemiddelde uitgaven zijn serieus gezakt door onze tijd in Batlow. In Sydney zijn we er zelfs in geslaagd dit lage gemiddelde aan te houden. Ondertussen weten we redelijk goed hoe we goedkoop, maar zonder tekortkomingen kunnen reizen in Australië.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like