5 x mijn persoonlijke ervaring met Airbnb

Airbnb, iedereen gebruikt het tegenwoordig wel. Al zijn er toch nog veel mensen die het nog nooit eerder hebben gedaan. Ikzelf heb er eigenlijk enkel goede ervaringen en zou het daarom aan iedereen aanraden!

airbnb Amsterdam

Ik gebruik het vaak in steden waar het moeilijk is om een goedkope slaapplaats te vinden. Voor één of twee nachten vind ik het niet erg om in een hostel te slapen, maar wanneer ik in een stad ben voor een langere periode opteer ik liever voor airbnb. Op deze manier heb je echt het gevoel dat je in een stad woont. Als het budget het toelaat, kies ik er meestal voor om het hele appartement te huren.

 1. Kamer met aansluitende badkamer in Londen
  Deze kamer boekte ik tijdens mijn laatste citytrip naar Londen. In Londen is het altijd moeilijk om een betaalbare slaapplaats te vinden. Tijdens deze citytrip was ik 5 dagen in de stad. De host zat zelf in the big apple en dus hadden we stiekem toch het hele appartement voor ons alleen. Ze vroeg ons op voorhand of we het zouden zien zitten om de kat eten te geven. Natuurlijk niet! Tuesday maakte ons verblijf helemaal compleet. Aanrader!


  double garden bedroom with ensuite

  London, United Kingdom

   

 2. Karakteristiek appartement in Amsterdam
  Met 3 vriendinnen trok ik in de zomer van 2014 naar Amsterdam voor een een typisch vriendinnen weekend. Dit appartement ligt vlak aan de pijp, wat mij betreft één van de leukste buurten in Amsterdam. We parkeerden onze auto aan de RAI en namen de tram naar het appartement. Dit appartement heeft 1 slaapkamer en 1 klapbed dat ze hadden opgesteld in een het tweede stuk van de living. Verder was alles in de keuken aanwezig om lekker te koken. Bovendien hadden ze bij aankomst koekjes en kortingsbonnetjes voorzien.

  Edit: helaas loopt er telkens iets mis bij het delen van de advertentie. Hier kan je de advertentie vinden!

 3. Studio in Hollywood, LA
  Hoe schattig was dit! Onze host, Rosemary, leidde ons naar een tuinhuis in de tuin van hun groot huis in LA. Ze hadden het huis net gekocht en hadden eigenlijk wat geld nodig om hun renovatie te bekostigen. Het tuinhuis hadden ze alvast omgebouwd tot studio om aan te bieden op airbnb of voor als er vrienden op bezoek komen. Deze studio had alles wat we nodig hadden namelijk een compacte keuken en een even compacte badkamer.


  Cute Separate Guest Studio/Cottage

  Los Angeles, CA, Verenigde Staten

   

 4. Kleurrijk appartement in Barcelona
  Kijk naar al die kleuren, dit ademt toch gewoon Barcelona! We huurden dit appartement voor een 5-daagse citytrip naar Barcelona. Even voelde het écht aan alsof we in de stad woonden. Zoals je kan zien op de foto’s is de keuken helemaal ingericht, inclusief afwasmachine. Het appartement ligt niet recht in het centrum. Metrohalte ‘navas’ ligt wel op wandelafstand. De host zelf woont – letterlijk – op het dak van het gebouw.


  Well-Connected Bioclimactic Loft

  Barcelona, Catalonië, Spanje

   

 5. Appartement in Amsterdam
  De grote troef van dit appartement is sowieso de ligging. Dit appartement ligt vlak aan het Sarphatipark, in de pijp. Wat wil je nog meer! Janneke, de host, was tijdens ons verblijf op skivakantie en kon ons dus niet persoonlijk ontvangen. Ze verhuurt enkel haar appartement als ze zelf op reis is. Dit wil dus ook zeggen dat het hele appartement ter beschikking is. De sleutel konden we ophalen in het café schuin tegenover. Op het eerste zicht was dit misschien een beetje raar, maar alles verliep zonder problemen. Ze had een kaart, tips en koekjes voorzien op de tafel, top! We verbleven hier in maart 2014 maar we spreken nog steeds over de slaapkamer van dit appartement. Die was namelijk ieniemienie klein. Niet voor mensen met claustrofobie!


  stay in the heart of Amsterdam!

  Amsterdam, Noord-Holland, Nederland

   

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like