Wereldreis: week #28

Na een verblijf te midden van de rijstterrassen, maken we kennis met de échte island way of life. We nemen verschillende boten, een niet te missen kermisattractie en noodzakelijk kwaad in de Indonesische archipel.

03/07/2017 – 09/07/2017

Maandag: Relaxen in de rijstterrassen

Het is heel rustig in Sidemen. We genieten van de rust en van het uitzicht op de rijstvelden. Ter afkoeling nemen we een duik in het zwembad. Verder regelen we onze trip voor morgen naar Gili Air. De boten in Indonesië durven nogal eens te zinken. Blijkbaar maakt het niet uit of je een goedkope of dure boot neemt, maar voor onze eigen gemoedsrust beslissen we de dure boot te nemen.

Sidemen

Dinsdag: Met de boot naar Gili Air

Om zeven uur staan we klaar om te vertrekken met de taxi naar de haven. De boot vertrekt om half negen en het is ongeveer een uur rijden. Aangekomen aan het kantoortje blijkt de boot pas om half tien te vertrekken. Geen probleem, zo gaat dat in Azië. We wachten en wachten tot iemand van het personeel ons afzet aan de haven. Opnieuw is het wachten geblazen. Het is chaos aan de haven. Europese jongeren komen in groepjes aan en tussenin lopen Indonesische vrouwen rond met wasmanden vol Pringles en andere snacks. Een andere vrouw dwaalt rond met een schotel fruit op haar hoofd en de traditionele man met de zonnebrillen kan natuurlijk niet ontbreken. We negeren alle verkopers, maar bedanken wel 100 keer. Één van de Britse jongeren koopt alvast een pintje. O jee.
Een hele tijd later stappen we in de boot. Ik kies een plaats dichtbij de nooduitgang, je weet maar nooit. De hele vaart blijkt gelukkig beter mee te vallen dan gedacht. De boot is relatief comfortabel en twee uur later komen we (droog) aan op Gili Air.
Gili betekent klein eiland in het Indonesisch en klein is het zeker. Er rijden geen auto’s of andere gemotoriseerde voertuigen en de wegen zijn van zand. Mensen en handelswaar worden met paard en kar het eiland rondgebracht. We wandelen naar ons hotel om in te checken. We zijn er geraakt!

De boot naar Gili Air – Ons hutje op Gili Air

Woensdag en donderdag: Chillen op Gili Air

Op Gili Air overnachten we in een typisch hutje zoals je er hier veel ziet staan. Het is een charmant hutje voorzien van alle comfort. Heel veel is er niet te doen op Gili Air. Snorkelen, zwemmen en eten zijn de belangrijkste activiteiten en dat is exact wat we hebben gedaan. Af en toe valt de stroom uit, maar ach, dat is deel van het eilandleven. De zon is de hele dag aanwezig en wanneer we het te warm hebben, nemen we een duik in het zwembad.
Het water van de zee is turquoise en heel helder. Op het strand kan je een snorkelset huren en vanaf het strand de zee inlopen en snorkelen. Het koraal is vrij kleurloos maar vissen in alle kleuren en formaten zwemmen voorbij. Wow!
We hebben echt genoten van ons verblijf op Gili Air. Wat een tof eiland!

Gili Air

Vrijdag: Met de boot naar Nusa Lembongan

Om 12u15 worden we verwacht aan het kantoortje aan de haven om ons ticket af te halen. We beslissen nog eerst iets kleins te eten, iets dat nadien een erg goede beslissing blijkt te zijn. De mevrouw van het kantoortje vertelt dat de boot pas om een uur later zal vertrekken. De zee is wild vandaag en we moeten eerst met een klein bootje naar een andere Gili worden gebracht. Hier stappen we over op een grotere boot. Ik houd mij stevig vast aan de ijzeren bar aan de zijkant om mij langs de buitenkant van de boot naar de achterkant te begeven. “The sea is rough today. Life jackets are below the seat in front of you in case we need it”. O-ow. Om zeeziekte te vermijden, zitten we vanachter in de boot. De enige zitjes zijn de zitjes vlakbij de motor. Het lawaai is hels. Na een kwartier varen mogen we op het dak van de boot gaan zitten. De zeteltjes zijn afgemaakt met een zeil, maar af en toe komt er toch water door. Het water kletst meters hoog en de boot beukt tegen de golven in. Ik voel mij niet goed en het wordt pas helemaal erg wanneer het meisje naast mij een zakje vraagt. Twee a drie uur later meren we aan bij Nusa Lembongan. Ik ben zo blij! Helaas is het nog niet gedaan. Het water is niet diep genoeg en er komt een gammel bootje aandrijven dat ons naar het strand zal brengen. De lucht is donkergrijs. We wandelen net het strand op wanneer het begint te regenen. Het duurt nog een half uur eer onze rugzakken ook op het strand zijn. Ondertussen is het zes uur (!) wanneer we ons hotel binnenwandelen. Wat een dag!

Zaterdag en zondag: Regen op Lembongan

Het heeft de hele nacht geregend en morgen plannen we verder te varen naar Nusa Penida. Ik zie het niet zitten om morgen alweer op een boot te stappen. We beslissen het hotel te annuleren en een paar nachten bij te boeken op Nusa Lembongan. Volgens de weersvoorspelling zou het maandag een drogere dag worden.

Nusa Lembongan

Volgende week: Dinsdag varen we terug naar Bali. De rest van de week zullen we doorbrengen in Canggu, een surfdorpje in het zuiden van het eiland.

  1. marc cruyt - mia missinne says:

    Wij vinden dat het er allemaal heel romantisch uitziet. Dat zijn wel fantastische foto’s dat jullie maken. We zijn benieuwd naar jullie weekje surfen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like