Wereldreis: week #38

Met bekende Belgische gezichten doorkruisen we Bangkok: tempelhoppen, shoppen in malls en iets drinken op één van de vele rooftop bars. Op het einde van de week wisselen we grootstad Bangkok in voor metropool Seoul.

11/09/2017 – 17/09/2017

Maandag: Tempelhoppen door Bangkok

Om negen uur spreken we af met Valentien en Frédéric in het oude centrum van Bangkok om de meest belangrijke tempels te bekijken. Er staan lange rijen van zwart geklede Thai rond het koninklijk paleis. Vorig jaar stierf de koning en dat feit wordt hier nog elke dag herdacht. Je kan het koninklijk paleis en de kleurrijke tempels errond gelukkig nog wel bezoeken. We hebben ondertussen al wel wat tempels gezien maar deze zijn werkelijk prachtig. Het complex is énorm groot. Daarna bezoeken we Wat Pho, een tempel met de grootste liggende Boeddha. Op elke blog pronkt er wel een foto van de liggende Boeddha maar in het echt is het zowaar nog indrukwekkender.
Voor de derde, en laatste, tempel steken we de rivier over met een bootje. Maar niet alvorens eerst een verfrissende smoothie te drinken. Het is alweer heel warm. We ploffen neer op een houten bankje. Even later zijn we getuigen van een staaltje Thaise ordehandhaving. Politieagenten wandelen door de straat en voor we het weten is iedereen op de hoogte. Ze wandelen zodanig traag zodat alle kraampjes vliegensvlug aan de kant kunnen worden gezet. Het is fantastisch om te zien. Ze trekken een aantal foto’s van de lege straat als bewijs en verlaten daarna de straat. Een lokale shopkeeper legt lachend uit: “for mayor”.

Valentien ontdekte een toffe app waarmee je voor een vast bedrag de hele dag onbeperkt gebruik kan maken van tuktuks. Een soort van Uber voor tuktuks. In de namiddag doorkruisen we dan ook het oude centrum met de tuktuk en houden halt bij een bloemenmarkt en Chinatown. Chinatown blijkt een beetje tegen te vallen. Er valt weinig te beleven. We beslissen een taxi te nemen naar een levendig café en blikken met een goed gevoel terug op de dag. Wat een drukke maar fijne dag!

Bangkok

Dinsdag: Afkoelen in de malls

We trekken opnieuw op pad met Valentien en Frédéric. Het is al hun laatste dag in Bangkok. We spreken af in Sukhimvit, het moderne gedeelte van Bangkok. Hier zijn tientallen shoppingcentrums. Aziatische tot Westerse malls, alles is hier te vinden. Terminal 21 heeft zelfs een replica van de Golden Gate Bridge. ‘s Avonds eten we iets bij Cabbages & Condoms, een restaurant uitgebaat door een organisatie die zich inzet voor safe sex. Het decor is dan ook volledig in thema. We sluiten de dag af op één van de vele rooftop bars in Bangkok. Het was fijn om eens bij te praten met bekende gezichten!

Terminal 21 – Cabbages & Condoms – Trommelspel in één van de malls

Woensdag tot vrijdag: Afhandelen van praktische zaken

We gebruiken de tijd die ons nog rest in Bangkok om heel wat praktische zaken te regelen. We doen de was en bereiden onze activiteiten in Seoul voor. Daarnaast is het hoognodig om een deel van onze garderobe te vervangen, wat vergemakkelijkt wordt met veel (Westerse) malls in de buurt. Eindelijk is ons visum voor Australië geannuleerd en kunnen we bijgevolg ons pensioen dat we verzameld hebben terugeisen via een veel te ingewikkeld en uitgebreid online formulier. Dit kan nog eens 28 dagen duren. Ondertussen blijven de kosten lopen om onze Australische rekening open te houden. Als laatste sturen we nog een pakket met wat souvenirs naar huis.

Hello Kitty café – Siam Discovery mall – Gebouw en het interieur van onze Airbnb

Zaterdag: Op naar Seoul

De vlucht naar Seoul is pas in de namiddag, maar we gaan zoals steeds op tijd naar de luchthaven. In Bangkok weet je immers maar nooit hoe lang dit zal duren. Al bij al valt het mee en we nemen één van de nieuw ingelegde bussen naar de luchthaven. We hebben wel een beetje schrik voor vanavond. We zullen pas rond middernacht aankomen in Seoul en een aantal weken geleden lazen we al op internet dat er, op één bus na, zo goed als geen openbaar vervoer meer is na middernacht. Tja, in een metropool zoals Seoul hadden we dit niet echt verwacht.

Alleszins, rond 23u30 landen we in Seoul. De luchthaven ligt er verlaten bij. We zitten allicht op de laatste vlucht, de goedkoopste. Geld afhalen blijkt problematisch te zijn. Voor het eerst op onze reis laat Argenta ons in de steek en moeten we overschakelen op onze reserve-bankkaart. Ondertussen is het één uur en we stappen op de bus naar Seoul station. Hier nemen we de taxi naar onze Airbnb. De man spreekt (letterlijk) geen woord Engels maar we zijn voorbereid en hadden het adres alvast in het Koreaans opgeslagen. Dooreengeschud maar heelhuids worden we afgezet in de straat van onze Airbnb. Fieuw, half drie, tijd om te gaan slapen.

Zondag: Op verkenning in Insa-dong

Een late vlucht en twee uur tijdsverschil heeft ons bioritme een beetje in de war geschud. Rond de middag verlaten we onze Airbnb en gaan op verkenning in Insa-dong. De temperatuur is perfect. Het is zo’n 27 graden en er staat een briesje. We kunnen nog eens 100 meter wandelen zonder ons af te vragen waarom we ook alweer een proper T-shirt hebben aangedaan.
Insa-dong is een gezellige buurt met vele kleine winkeltjes. We slenteren door de Ssamziegil mall, een mall met allemaal winkeltjes met unieke spullen. De winkeltjes hebben meestal een thema zoals reizen, katten en zelfs… poop. Op de bovenste verdieping is een poop café. We kunnen het dan ook niet laten om hier een koffie te drinken.

Ssamziegil (en poop café) – straatbeeld

Volgende week verblijven we de hele week in Seoul. Heel benieuwd naar meer!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like