Hallo en welkom op mijn blog! Mijn naam is Linde en ik ga graag op avontuur. Ik hou van Azië, maar ook een citytrip dichtbij vind ik heel tof.

Mijn volgende bestemming aan het kiezen op een strand in Mexico

Terug in de tijd

Reizen zit niet in mijn bloed. Mijn ouders zijn geen grotetrotters of hebben mij ook niet als kleine meisje de hele wereld laten zien. Ook in mijn studententijd bleef ik netjes in de studentenstad, ook al gingen medestudenten studeren in alle uithoeken van de wereld. Nee, pas na het afstuderen van de universiteit ondernam ik mijn eerste verre reis.

Met een klein budget maar hoge verwachtingen trok ik een maand door Noord-Amerika, van Washtington DC naar Miami. Met ons tentje in de (gehuurde) auto kampeerden we in de verschillende nationale parken, afgewisseld met enkele aftandse motels. Het was een maand vol avontuur en terug thuis kon ik alleen maar het volgende avontuur beginnen plannen. En toen is het allemaal begonnen…

In de jaren die volgden stond reizen altijd hoog op mijn prioriteitenlijst. Het budget voor mooie meubels of nieuwe kleren ging eerder naar het plannen van nog een extra reis. Na enkele reizen door Europa, en nog een reis naar Noord-Amerika, stond Thailand hoog op de verlanglijst. In 2015 ging ik voor het eerst backpacken in Thailand. Zuid-Oost Azië, en Thailand specifiek, heeft nog altijd een prominente plaats in mijn hart. Ik hou van de geuren en kleuren, de chaos, de tempels en het eten natuurlijk.

Wereldreis

In 2016 werd er flink gespaard en eind 2016 was het dan eindelijk zo ver. Ik vertrok op reis! Dit keer niet voor 2 of 3 weken, maar voor (minstens) een jaar. Ik deed een roadtrip door Nieuw-Zeeland, kocht een campervan in Australië en ging backpacken door Azië. Alle verhalen hierover zijn trouwens hier nog terug te vinden. Het was een fantastisch jaar waarover nog steeds ontzettend veel te vertellen is!

Werken en reizen

Na de wereldreis moest er uiteraard terug gewerkt worden. Het geld was op en de goesting om terug aan mijn carrière te werken was aanwezig. Ik ontdekte nieuwe landen, zoals bijvoorbeeld Canada, maar er volgenden nog meer tripjes richting het verre Oosten. Daarnaast ging ik op groepsreis naar Nepal en ik ondernam ook enkele solo reizen naar Thailand, Mexico en New York. Kortom, genoeg verhalen die nog verteld kunnen worden.

Wandelen in de Dolomieten

Comments are closed.