3 x ontbijten in Gent

Ontbijten of brunchen in Gent, er is zoveel keuze! Hieronder alvast drie plaatsen waar ik eerder ben gaan ontbijten. Allicht volgt er nog een deel 2 (en misschien zelfs deel 3). Want wat is er leuker dan uitgebreid gaan ontbijten op zondagochtend?

Simon Says

Dit vind ik zelf één van de leukste plekjes om te gaan ontbijten in Gent. In de zomer kan je zelfs buiten ontbijten, een plus wat mij betreft! Je hebt de keuze uit vier verschillende ontbijt menu’s (bronze, silver, gold of platinum) of je kan natuurlijk ook a la carte ontbijten. Ik koos voor het silver ontbijt menu (12,50 euro). Dit bestaat uit fruitsap en koffie/thee, mini koffiekoeken, mini muesli met yoghurt/honing en brood met ei. Lekkere koffie én vriendelijk personeel, wat wil je nog meer! Op een zomerse zondagochtend zien ze mij hier zeker terug.

Simon Says

Info: Simon Says, Sluizeken 8, Gent

 

Gust

Bij Gust zal je niet met honger vertrekken. Er is keuze uit drie verschillende ontbijt combo’s. Ik koos voor ontbijt combo #1, deze combo bestaat uit american pancakes met fruit, huisgemaakte granola met yoghurt/melk en honing. Koffie/thee en vers fruitsap zijn ook inbegrepen in de prijs. Dit alles voor zo’n 16 euro, echt niet veel geld dus. Mijn latte en granola werden al snel geserveerd. Heerlijk! Daarna kwamen de american pancakes eraan, wat een pancakes! De smaak zat goed maar ik gaf op na iets minder dan de helft.

Gust
Foto via hun Facebook pagina

Info: Gust, Annonciadestraat 4, Gent


Wasbar

Wasbar, allicht één van de bekendste ontbijtplekken in Gent. Hun ontbijt (of brunch) formule is al wel een paar keer veranderd. Zelf ben ik nog gaan ontbijten wanneer de formule een beetje anders was. Nu kan je à volonté gaan brunchen voor zo’n 20 euro. Hier is een glaasje prosecco, koffie/thee en fruitsap inbegrepen.
Er is genoeg variatie dus iedereen zal zijn gading hier wel kunnen vinden. De gerookte zalm vind ik zeker een plus!

Het interieur bij wasbar is natuurlijk een beetje anders dan bij andere ontbijtzaken. Je ontbijt namelijk tussen de wasmachines. De tafels en stoelen zijn een mix van oud en nieuw. Dit maakt dat het toch een erg gezellige plek is om te gaan ontbijten/brunchen.

Wasbar

Info: Wasbar, Nederkouter 109, Gent
Reserveren is zeker aan te raden. Dit kan je gewoon online doen via de site, gemakkelijk!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like