Wereldreis: week #25

Laten we eerlijk zijn, deze week was geen topweek. De verkoop van de campervan zorgde voor heel wat stress. Zullen we verkopen aan een lagere prijs, of toch nog wat in de buurt van Cairns blijven?

12/06/2017 – 18/06/2017

Maandag: Genieten van de zon

Het is een prachtige zonnige dag. We ruilen onze plannen in voor wat chillen in en aan de campervan. Deze gratis camping is top. Rust, veel gras en grote bomen die genoeg schaduw bieden. Er is zelfs een douche!

Dinsdag: Afspraak met een potentiële koper

Er heeft nog niemand gebeld voor de campervan. Bummer. Het is alweer een zonnige dag. We eten een Australische pie bij de lokale bakker. Otto neemt er eentje met beef. Ik eet er eentje met feta en spinazie. Zo lekker. Deze pie is veel beter dan de vorige die we al gegeten hebben.
Wanneer we terugkeren naar de campervan, ontvangen we een berichtje van een geïnteresseerde koper. We fleuren helemaal op, ruimen de campervan op en haasten ons naar de plaats van afspraak in Cairns. Het Brits-Australisch koppel is erg geïnteresseerd in de campervan maar hun budget is krap en hun bod bijgevolg laag. We hopen nog wat meer te krijgen dus we happen niet meteen toe.
We overnachten op een camping aan het Daintree Forest zodat we dit morgen kunnen bezoeken.

Woensdag: Wandelen in Mossman Gorge

Heel het gebied hier is Daintree Rainforest en erkend door Unesco als werelderfgoed. Onderling lachen we er al wat mee. Overal waar we reizen zijn er plekken erkend door Unesco. Ik dacht altijd dat er maar een paar plekken erkend zijn maar in Australië hebben ze zich eens laten gaan denk ik. Alleszins, de weg naar Mossman Gorge is te smal en er zijn teveel bochten. Daarom moeten we per bus naar de ingang van het park gebracht worden. Typisch Australië. En die bus kost dan ook nog eens 19 AUD. We wandelen door het bos en langs de gorge. Als ik gorge hoor, denk ik meteen aan de vele vakanties in Zuid-Frankrijk waar we langs gorges reden met helderblauw water. Maar hier was het anders. Het water zou het helderste zijn van heel Australië en dat kan ik geloven. Verder is het niet erg indrukwekkend. We wandelen wel door het regenwoud waar het erg groen en bemost is. Haja, vandaar de naam.

Mossman Gorge

Donderdag: Dinner Falls & Crater Lake

The Tablelands werden erg aangeraden om watervallen te bezoeken en wandelingen te maken. Als er iets is dat nooit teleurstelt, dan zijn het wel watervallen. We gaan naar het informatiecentrum en de vriendelijke mevrouw geeft plannetjes en informatie mee over meer wandelingen dan we ooit kunnen maken. We volgen haar aanbeveling en rijden naar Dinner Falls. De wandeling eindigt bij Crater Lake. Een meer zo’n 130 meter in de afgrond. Een andere bezoeker gooit een steen in het meer en de steen doet er veel langer over om het water te bereiken dan je denkt. Heel indrukwekkend. Onderweg wordt er overal gewaarschuwd voor overstekende Cassowary’s. De beesten zijn gevaarlijk en bedreigd. Het ziet er uit zoals een emoe maar dan met vele kleuren. Helaas komen we er geen tegen.
Deze nacht slapen we op een camping naast de Malanda Falls. We vallen in slaap met het gekletter van de waterval op de achtergrond. Zo mooi.

Kookaboura – Dinner Falls – Cassowary bordje – Crater Lake

Vrijdag: Malanda Falls

Aan Malanda falls zijn er twee korte wandelingen. In dit gebied is er veel kans om tree kangaroos te zien. We houden onze ogen open maar zien er geen. Tot we iets horen ritselen in het bos. We zien een beest zitten. Het lijkt wel een muis ter grootte van een middelgrote hond. Bizar. Het springt zoals een kangoeroe. Maar wanneer we de foto vergelijken met de tree kangaroo, zijn er weinig gelijknissen. Allicht is het een possum. In NZ hebben we er zeker 100 (dode) gezien, maar ik heb nooit een levende possum gezien.
Wanneer we willen vertrekken naar de volgende waterval, wil de campervan niet meer starten. Otto kan het probleem oplossen, maar we rijden naar het dichtstbijzijnde dorp voor een winkel met auto-onderdelen. Volgens de mechanieker is het allicht de immobilizer. Voor auto’s met een WA (Western Australia) nummerplaat is dit verplicht en het beschermt de auto tegen diefstal. Wanneer we over een diepe put rijden, komt de connectie een beetje los. We gaan geen geld meer investeren in de campervan en beslissen hem zo snel mogelijk te verkopen. Een Brits koppel had mij al gecontacteerd op Facebook met een bod, maar we spreken af zodat ze de campervan kunnen zien. Onderweg stoppen we nog even bij de curtain fig tree. Deze boom staat op nummer 1 op Tripadvisor. Wat kan er nu zo speciaal zijn aan een boom? De Curtain Fig Tree is erkend door Unesco als werelderfgoed. De fig tree is een parasitaire boom die op een andere boom groeit en zo de ‘battle for light‘ in het regenwoud wint. De curtain fig tree is ontstaan doordat de boom waarop de fig tree groeit, is omgevallen en weggerot. De curtain fig tree is wel blijven overleven en dit zorgt voor een spectaculair zicht. We staan perplex! Wow.
Daarna rijden we naar de plaats van afspraak om de campervan te tonen aan het Brits koppel. Ze zijn erg geïnteresseerd en kopen de campervan. We zijn zo opgelucht!

Curtain Fig Tree – Wandeling rond Malanda Falls

Zaterdag: Plannen!

De campervan is verkocht. Nu moeten we enkel nog wachten op het geld. Het Brits koppel schreef het geld gisteren over maar het zal allicht nog tot na het weekend duren eer we het ontvangen. Al enkele dagen bekeek ik mogelijke vluchtopties. Het is duur, zo last minute vliegen. De goedkoopste optie is om naar Perth te vliegen en vanuit Perth naar Azië (Bali, Singapore of Kuala Lumpur). Het wordt Bali! Ik zal je de details besparen maar we doen er zo’n vier uur over om de tickets te boeken. Het is bloedheet en de frustratie groot, maar het is gelukt. Donderdag vliegen we naar Perth.
We rijden nog even naar Barron Falls, een waterval op een half uur van de camping. Het is dry season en er is enkel een straal te zien van de waterval. Het is de hoogste waterval in deze omgeving en het blijft erg indrukwekkend.

Barron Falls

Zondag: Snorkelen in het Great Barrier Reef

Om zes uur gaat de wekker. Vandaag is een spannende dag, we gaan namelijk snorkelen in het Great Barrier Reef! Om half acht staan we aan de boot en zijn we klaar om te vertrekken. We zullen vier uur snorkelen op twee verschillende plekken. Na een half uur varen word ik enorm misselijk. We gaan op het deck zitten voor frisse lucht. De misselijkheid wordt erger met alles erop en eraan. O jee, ik ben nog nooit zo ziek geworden op een boot. Wanneer de boot stil ligt, is het helemaal voorbij. Aangekomen op de eerste snorkelspot, volgen we onze gids die ons meer uitleg geeft over het koraal en de vissen. We zien een clownvis! Zo schattig. Op deze spot is er vooral vast koraal maar weinig vissen. De tweede spot blijkt een pak interessanter. Hier groeit zowel vast als soft coral en vissen in alle kleuren en formaten zwemmen voorbij. Het is zo mooi. Ik kan wel uren dobberen en rondkijken. De tijd vliegt en voor we het weten moeten we alweer terug op de boot. De terugrit is heel wat minder erg, maar ik ben blij als we weer voet aan wal zetten.

Een paar screenshots van onze filmpjes

Volgende week: Maandag verhuizen we van de camping naar een Airbnb in Cairns. We hebben dan een paar dagen de tijd om de campervan uit te laden, onze spullen te herorganiseren en wat andere praktische dingen te regelen. Donderdag vliegen we naar Perth, de andere kant van Australië. Hier zullen we nog een paar dagen doorbrengen alvorens Australië vaarwel te zeggen.

  1. Carina Sleven says:

    Wel , dat waren weer interessante weken . Tokio was indrukwekkend . Daar zou ik mij ook wel op mijn plaats voelen . Jullie avontuur in Australië zit er dus bijna op . Al bijna een half jaar onderweg .Wat vliegt de tijd . Op naar het volgende avontuur . Bali . Blijven genieten zou ik zeggen . Ben benieuwd wat daar allemaal te beleven valt . Goede reis verder.
    PS .: Wij zitten hier al een hele week in een hittegolf . Temperaturen van 30° graden en meer . PFFFFF

  2. marc cruyt - mia missinne says:

    alles is toch wel héél indrukwekkend, misschien tempert het een beetje het afkicken van Japan. Goed dat de camper van verkocht is. Nu kunnen jullie weer volop genieten zonder stress. By the way hier zitten we ook met een krakende hitte. We moeten de honden binnenhouden om af te koelen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like