Wereldreis: week #26

Een kort verslag deze week. In Cairns genieten we van de huiselijke sfeer in onze airbnb. Daarna vliegen we naar de andere kant van Australië.

19/06/2017 – 25/06/2017

Maandag – donderdag: Laatste dagen in Cairns

We ruilen de camping in voor een Airbnb dichter in het centrum van Cairns. De campervan wordt leeggemaakt, de was wordt gedaan, de belastingen worden ingevuld, een deel van onze spullen sturen we naar huis en we gaan beide nog eens langs de kapper.
Dinsdag overhandigen we de sleutels van de Toyota aan onze Britse kopers. We geven ze nog enkele tips & tricks en dan nemen we afscheid van ons house-on-wheels.
De Airbnb moet één van de beste zijn die we al hebben gehad. Ik kan nog eens naar televisie kijken vanuit een zetel en we smullen van mini loempia’s uit de oven. Ach, het zijn die kleine dingen die je terug kan appreciëren. ‘s Avonds relaxen we in een gezellige zithoek aan het zwembad. De eigenaars komen er bij zitten en we hebben uitgebreide gesprekken over de problemen in Australië. Zo komen we meer te weten over de Aboriginals en hun strijd om hun cultuur te behouden. Interessant!
Donderdagavond vliegen we naar Perth. Het wordt een onaangename vijf uur durende vlucht met een knie in mijn rug en een wenende baby een paar rijen verder. Lange vluchten, is er iemand die dit fijn zou vinden? Ik niet.

Pelikanen op het strand van Cairns – Mini loempia’s – de lagoon in Cairns

Vrijdag: Perth verkennen

Perth is de zonnigste stad van Australië. De stad bestaat uit verschillende grote boulevards met brede voetpaden. Dit maakt het aangenamer om als voetganger rond te wandelen dan in de gemiddelde Australische stad. Al blijft het wel ongelofelijk lang wachten op groen licht aan verkeerslichten! Hoewel het hier winter is, is het nog steeds 18 graden. Vandaag is de minst zonnige dag dus we beslissen een kunstmuseum te bezoeken. Toevallig loopt er een tentoonstelling over sneakers! Raar onderwerp, maar leuke afwisseling.
We bedenken wat we nog willen eten alvorens Australië te verlaten en in te wisselen voor de Aziatische keuken. Het eerste dat in ons opkomt is fish & chips. En pizza. En burgers. Staat allemaal op de menu voor de komende dagen.

Perth

Zaterdag: Rondstruinen in het hippe Fremantle

Een korte rit op de trein brengt ons in een half uur naar Fremantle, het hippe zusje van Perth. De zon is volop aanwezig en het voelt als een aangename herfstdag in België. We snuisteren rond op de overdekte markt en wandelen wat rond in de stad. De Victoriaanse gebouwen floreren en de sfeer voelt erg alternatief. Zo is er een straat met de ene koffiebar naast de andere, ofwel de Cappucino strip.

Fremantle

Zondag: Wandelen langs het water in Perth

Het is opnieuw een prachtige zonnige dag. Aan de kaai in Perth is het gezellig druk. We wandelen langs de Esplanade. Wat Australië zeker speciaal maakt, zijn de vogels. Groot, kleurrijk en overvloedig aanwezig. Het is nooit volledig stil, je hoort altijd wel een vogel. Zo konden we in Perth de mooie Lorikeet horen zingen vanuit de palmbomen.

Perth

Volgende week: Maandag zullen we een laatste korte roadtrip maken naar The Pinnacles en daarna is het tijd om afscheid te nemen van Australië. Dinsdagavond vliegen we naar Bali. De rest van de week zullen we doorbrengen tussen de rijstvelden in Ubud. Obama blijkt ook in Ubud te zijn. Ha!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like