Wereldreis: week #11

Na het vele opzoekwerk en aantal zenuwslopende dagen, kan de roadtrip door Australië echt beginnen! We wennen aan onze campervan, veruit de grootste en oudste auto die we al ooit gehad hebben.

06/03/2017 – 12/03/2017

Maandag: High-tech AirBnB

Het verblijf in onze huidige AirBnB konden we niet verlengen en dus verhuizen we naar een andere AirBnB. We doen er alweer anderhalf uur over om er te geraken. Had ik al gezegd dat Melbourne echt gigantisch groot is? De kamer is fris en licht, we hebben Netflix en zelfs AppleTV. We kunnen niet wachten om dit te testen want dit hebben we nog nooit eerder gebruikt.
Mijn dagschoenen zijn nu echt helemaal versleten, een gat in de zool! Duidelijk genoeg gewandeld. Ik winkel wat rond en uiteindelijk vinden we een goed exemplaar. Mission accomplished.
’s Avonds kijken we naar de documentaire Minimalism. Interessant, en stof tot nadenken.

AirBnB in Melbourne (Yarraville) – Melbourne skyline

Dinsdag: Administratie en nog meer administratie

Gisteren kregen we onze bankkaarten toegestuurd die we vorige week hadden aangevraagd. We activeren deze in het bankkantoor. Nadien regelen we een PO box die onze post zal inscannen en doorsturen.
In Australië staat een auto geregistreerd in een staat, en de regels verschillen per staat. Wij kopen een auto met WA nummerplaten (geregistreerd in Western Australia). Hier is de regelgeving het minst streng en dus het gemakkelijkst voor ons om een auto te kopen. Het feit dat we niet in WA zijn maakt het proces wel weer wat moeilijker. Bij de bank nemen we een autoverzekering zodat we vanavond met de auto naar huis kunnen rijden.
Verder schrijven we ons nog in bij Medicare, de Australische mutualiteit. Dit is gratis als Belg (en nog een aantal andere landen). Daarna is het tijd om de auto op te halen! Wanneer we aankomen bij het huis van de verkopers, liggen alle papieren al netjes klaar om in te vullen. Nadat alles is ingevuld wordt de cava ontkurkt en we drinken een glas met het koppel om de verkoop te vieren.
In de AirBnB kijken we nog een laatste keer naar wat Belgische televisie. Dit is veruit de beste internet verbinding in lange tijd en allicht zal het lang duren eer we terug een goede (en gratis) verbinding hebben. Wat een vermoeiende dag!

Woensdag: De eerste nacht in de campervan

De administratieve rompslomp is bijna in orde. We moeten enkel de papieren die we gisteren invulden nog posten, samen met een kopie van paspoort en rijbewijs. Vooraleer dit op te sturen moeten we de kopies nog laten certifiëren bij – je raadt het nooit – de apotheker. We stappen de apotheker binnen en voor 1 AUD per blad certifieert ze de kopies. Ze kijkt naar het origineel en naar de kopie en bekijkt of beide hetzelfde zijn. Daarna stempelt en tekent ze de papieren. Dit is zo vreemd…
Dan is het tijd om te winkelen! Het vorige koppel heeft veel spullen achtergelaten die ze niet meer kunnen gebruiken. Erg handig. We moeten wel nog een aantal dingen hebben zoals een deken, handdoeken, afwasmiddel etc. Parkeren bij K-mart verloopt iets minder vlot dan verwacht. We rijden een parkeergarage binnen die (blijkbaar) gelimiteerd is tot 2,05 m en rijden al meteen tegen de metalen bar die de hoogte aangeeft. Al goed dat we een roofrack hebben dus er is geen schade. Oef. We moeten duidelijk nog wennen aan de hoogte van de auto.
De vorige eigenaars zijn hun Tomorrowland CD vergeten. Op één van Axwell & Ingrosso’s laatste hits kan de roadtrip echt beginnen. Zon, muziek en een hippe campervan. Life is good.

Sushi lunch – Eerste pintje op de camping

Donderdag: Rustdag

De eerste nacht in de campervan zit erop! We hebben relatief goed geslapen. De afgelopen dagen waren zenuwslopend. Vandaag nemen we een rustdag. Het is rond de 30 graden en erg zonnig. Ik lees de Lonely Planet terwijl Otto de handleiding van de auto doorneemt. We herorganiseren de campervan een beetje.

Koffie maken – campervan op de camping – mooie verpakkingen in Australië

Vrijdag: Het begin van Labor Day weekend

Maandag is het Labor Day. Voor de Australiërs is het een verlengd weekend en dat betekent dat ze er op uittrekken. Het vervelende aan lang op reis zijn, zijn absoluut weekends en feestdagen. We bellen een aantal campings op maar alles zit hopeloos vol. We herzien onze route en vinden nog een camping voor vannacht.
Verder gaan we nog op zoek naar wat spullen die we nodig hebben. We kopen niets overbodigs maar geven toch meer geld uit dan vooropgesteld.

Otto test de nieuwe toebehoren van de batterij – nieuwe bluetooth speaker

Zaterdag: Grampians National Park

De komende dagen zullen we doorbrengen in de natuur. Daarom gaan we uitgebreid winkelen bij de Aldi (jawel, ook in Australië) om genoeg eten in te slaan. In de namiddag komen we aan bij de camping. Eek, zo vol! Het voelt alsof we kamperen op Pukkelpop. Er is ook geen gsm-ontvangst, als dat maar goedkomt.
Terwijl ik even naar het toilet ga, kom ik een emoe tegen (ja serieus, een emoe!). Tijdens het koken komt hij nog eens even goeiedag zeggen.
Het regent dus brengen we de avond door in de campervan. Het is de eerste regen sinds we in Australië zijn!

Wazige foto van het meest Australische bordje – Koken op de camping (inclusief emoe)

Zondag: Wandelen door de Grampians

Na een korte stop bij het informatiecentrum is het tijd om de Grampians te verkennen. De parking van het enige dorpje van het park puilt over en overal lopen mensen. We stoppen bij een waterval, waar we letterlijk moeten aanschuiven om de trappen naar beneden te nemen. Niet fijn. Daarna stoppen we nog bij een aantal uitzichtpunten. Het uitzicht is mooi, maar we zijn niet erg onder de indruk. Terug op de camping worden we uitgenodigd om bij het kampvuur te zitten van onze buren. Het zijn twee Australische koppels van in de 50 en erg geïnteresseerd in onze reis. We krijgen Australische koekjes (gelijkaardig aan After Eights) en leren wat bij over Australië. We worden zelfs uitgenodigd om bij hen te logeren wanneer we in de buurt zijn en krijgen hun telefoonnummer. Dit moet de Australische gastvrijheid zijn waar ik al zoveel over heb gehoord.

The Grampians NP – MacKenzie falls – Druiven bij kaarslicht

Volgende week zullen we over de bekende Great Ocean Road terug naar Melbourne rijden. Het plan was om dat deze week te doen in de andere richting, maar dit wijzigde door het verlengde weekend. Hopelijk is het volgende week wat rustiger zodat we de imposante kust in alle rust kunnen bekijken.

  1. Marc Cruyt-Mia Missinne says:

    Waar pillendraaiers nog goed voor zijn en betrouwbaar om officiële papieren te bemachtigen. Proficiat met jullie nieuwe woonst ! wanneer is de housewarming ?
    Nu gaat de trip echt van start.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like