Wereldreis: week #41

Even een korte update, gezien we de komende tijd even van de radar verdwijnen. We zullen namelijk de befaamde Mae Hong Son Loop trotseren!

02/10/2017 – 05/10/2017

Maandag: Met de bus naar Chiang Mai

Na het ontbijt worden we met de oude Mercedes van het hostel naar het busstation van Ayutthaya gebracht. Het is een onverwachts klein busstation, zeker in contrast met het grote busstation van Bangkok. De bus had enkele uren vertraging dus het was lang wachten, en de rit zelf was dan ook nog eens enkele uren langer dan geadverteerd. In totaal doen we er zo’n 12 uur over. Fieuw.

Dinsdag: Chiang Mai

Ons hotel in Chiang Mai blijkt een moderne combinatie te zijn tussen een hostel een een budget hotel. Goed wifi, airco, privé-kamer en gedeelde badkamer, alles aan een zeer schappelijke prijs. Ontbijt is niet inbegrepen, maar ontbijtopties genoeg in het hippe Chiang Mai. We rusten vooral uit van de vermoeiende busrit en herbekijken onze reisroute voor de komende weken. De nachtbus naar Laos wisselen we toch maar in voor een comfortabele vlucht.
‘s Avonds smullen we van de lokale Noord-Thaïse specialiteiten: Khao Soi en Laab. Heerlijk!

Khao Soi – Zonsondergang

Woensdag: De eerste rit op de scooter

Aangezien we vrijdag vertrekken voor een scootertocht van tien dagen, hebben we eerst wat opzoekwerk gedaan naar een betrouwbaar verhuurbedrijf. Happy Days Scooter Rental blijkt goed beoordeeld. We zorgen dat we voor openingstijd aanwezig zijn. Wanneer de bazin aankomt en we alles regelen voor de verhuur, merken we dat de reviews niet uit de lucht gegrepen zijn. De dame is zeer vriendelijk, spreekt perfect Engels, we krijgen goede helmen en de scooters zien er niet uit alsof ze de wereldoorlog al hebben meegemaakt.
We besluiten de scooter aan een eerste testrit te onderwerpen richting Pha Chor, zodat we wat meer vertrouwen verzamelen in de scooter voor we de bochtige bergpassen in trekken. Pha Chor blijkt een pareltje te zijn: werkelijk geen enkele toerist en een adembenemend natuurlijk fenomeen dat doet denken aan een mini Grand Canyon!

Pha Chor

Donderdag: Klaarmaken voor de rit

Om onze bagage voor de komende dagen mee op de scooter te krijgen, moeten we een deel in ons hotel in bewaring geven. Het komt er dus op aan enkel het broodnodige mee te nemen. We maken een strenge selectie en lezen over wat ons te wachten staat. Spannend!

Volgende dagen: Morgen zullen we beginnen aan de Mae Hon Son loop, een tocht van zo’n 600 kilometer. We nemen geen laptop of ipad mee. De volgende update zal dus over zo’n tien dagen zijn. Hopelijk regent het niet te veel!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like