Op wandel in Den Haag

Alle weerkaarten gaven aan dat afgelopen weekend een erg mooi en zonnig weekend zou worden. Daarom besloten we om naar een – voor ons onbekende – Nederlandse stad te trekken. Het is immers al een tijdje geleden dat we nog naar Nederland gingen.

Den Haag staat al een tijdje op de planning. Ik weet niet waarom maar deze stad sprak me aan. Op voorhand hadden we niet echt een plan wat we zouden gaan doen en dus deed ik wat research op het internet naar een leuke stadswandeling. Tijdens het googlen kwam ik een ideale stadswandeling tegen op www.reisroutes.be. Dit bleek een erg handige site te zijn. Ik koos voor een stadswandeling in den haag langs alle bekende bezienswaardigheden. Bovendien is de wandeling op te splitsen in een kort (4,6 km) en een langer (7,9 km) gedeelte. Omdat het vooral de bedoeling was door te stad te kuieren, kozen we voor de korte route. Je krijgt een PDF toegestuurd met meer uitleg bij de bezienswaardigheden en ook wat praktische informatie.

DenHaag

We parkeerden onze auto op de P+R Hoornwijck, zoals aangegeven in de PDF. Je kan hier parkeren in een parkeergarage voor slechts 2 euro (in het weekend). Met ditzelfde ticket kan je (tot max 4 personen) ook nog eens de tram naar het centrum nemen. Echt geen geld dus! Op amper 15 min sta je aan het centraal station van Den Haag. Dit was ook meteen het startpunt van de wandeling.

Wat mij meteen opviel toen we bij het centraal station aankwamen, was het moderne karakter van de stad. Zeker in de stationsbuurt staan erg hoge (en moderne) gebouwen. Het klinkt misschien kort door de bocht, maar dit geeft mij altijd een Amerikaans gevoel. Kort aan het station ligt ook het stadhuis. Het is een enorm groot en wit gebouw, erg apart!

Verder gidst de wandeling je door China town, langs het Oude Raadhuis en het Binnenhof. Ik vond Den Haag alleszins een erg aangename stad en ik keer graag nog eens een weekendje terug.

Den Haag

 

Binnenhof den haag
Benieuwd naar deze wandeling? Hier kan je meer info vinden.
Als jullie nog tips hebben voor een bezoek aan Den Haag, hoor ik het graag!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like