Noord-Thailand: onze route in 2 weken

Thailand.Sukhothai

Ha Thailand, the land of smiles! Ik heb nog niet veel mensen ontmoet die geen fan zijn geworden na een tripje naar Thailand. Ook bij mij is het virus toegeslagen na onze reis eind oktober vorig jaar. Dit is ondertussen toch alweer enkele maanden geleden maar het lijkt me leuk om onze route te delen. Hopelijk hebben jullie er iets aan!

Thailand_blog1

 

Wanneer ik op reis ga vind ik het prettig om mij te concentreren op een bepaald gebied. Op voorhand hebben we dan ook de afweging gemaakt of we al dan niet het noorden en het zuiden gingen combineren, of enkel voor het zuiden of het noorden te kiezen. Zoals de titel doet vermoeden hebben we voor het laatste gekozen.

Hieronder een kaart van de route in 17 à 18 dagen

Thailand route

 

  • Bangkok: 1 nacht
  • Sukhothai: 3 nachten
  • Chiang Mai: 5 nachten
  • Chiang Rai: 3 nachten
  • Ko Samet: 3 nachten

 

 

 

 

 

 

Het grootste deel van de route hebben we afgelegd met de bus, enkel voor het gedeelte tussen Bangkok en Phitsanulok (op een uur van Sukhothai) hebben we gekozen voor de trein. Tussen Chiang Rai en Bangkok hebben we een binnenlandse vlucht genomen. Dit bleek spotgoedkoop (zo’n 20 euro). Op die manier hebben we trouwens ook een dag uitgespaard. Mooi meegenomen! 🙂

Thailand_blog2

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like