Wereldreis: week #18

De campervan wordt geparkeerd en de hele week doorkruisen we Sydney met het openbaar vervoer. Sydney is een aangename stad, waar veel te beleven valt. Ik zou er gerust nog wel een week kunnen verblijven.

24/04/2017 – 30/04/2017, tijdzone CET +9

Maandag: Op zoek naar internet

De laatste maandagen staan vaak in het teken van de zoektocht naar internet om de blog te updaten. Ik heb het gevoel dat het moeilijker wordt. We wandelen 20 minuten naar twee hotspots, maar geen enkele hotspot haalt een aanvaardbare snelheid. In het centrum vinden we er gelukkig wel één.
We sluiten de dag af in Darling Harbour, een levendig gebied aan de haven, en kijken naar de zonsondergang.

Darling Harbour

Dinsdag: ANZAC Day

Vandaag is het de dag dat de Australiërs het begin van WOI herdenken en alle soldaten die gestorven zijn. Het lijkt ons interessant om naar de stoet te gaan. Maar deze blijkt al te beginnen om 4u15 ’s ochtends. Eek, zo vroeg! Daar passen we voor.
Na een heerlijke lunch in China Town, bezoeken we het Sydney museum. Het is een klein museum. Tja, de geschiedenis gaat nu eenmaal niet zo ver terug aan deze kant van de wereld. Het is regenachtig buiten dus we proberen onze tijd zo lang mogelijk te rekken door naar alle filmpjes te kijken die ze afspelen.
Op weg naar huis komen we vooral lege straten en hier en daar wat mensen in uniform tegen die naar huis trekken na de festiviteiten. We botsen ook nog op een verdwaalde stoet doedelzakspelers. Blijkbaar is er bij zonsondergang ook eentje.

Uitzicht vanuit Sydney museum – Borden nav Anzac Day

Woensdag: Wandelen langs de kust

Langs de kust, tussen Coogee en Bondi Beach, loopt er de bekende coastal walk. Volgens alle gidsen en blogs kunnen we deze wandeling niet missen. We nemen de bus naar het strand, dat op zich maar 10 km van onze camping ligt. Na een busrit van ruim twee (!!!) uur en onderkoeld (stomme airconditioning) komen we aan op Cogee beach. Het openbaar vervoer in Sydney is lang niet optimaal, dat is wel duidelijk. Maar goed, we warmen even op in de zon en eten een appel alvorens aan de wandeling te beginnen. Het pad is helemaal aangelegd en de uitzichten zijn prachtig. De kust hier is volgebouwd met huizen waar mogelijk, maar het heeft iets charmant. Geen hoge appartementsblokken zoals aan de Belgische kust. Al wandelen we ook voorbij kliffen waar nog niet op gebouwd is. We eindigen aan Bondi Beach, waarschijnlijk naast Venice Beach één van de bekendste stadsstranden ter wereld. Ik heb het strand al zo vaak op televisie gezien dat het lijkt alsof ik er al eerder ben geweest. We kijken naar alle surfers die een poging wagen om te rijden op de hoge golven. Dit willen we ook wel een keer doen.

Coogie to Bondi walk

Donderdag: Weerzien met een oude bekende

Één van Otto’s vroegere klasgenoten woont sinds een paar maanden in Sydney. We spreken af in Newtown, één van de alternatieve wijken in Sydney, voor een koffie. Het is een bruisende wijk met veel cafés en toffe winkeltjes. Je kan er eten vinden van over de hele wereld, aan democratische prijzen. We wandelen even rond in Newtown op zoek naar street art, maar we hebben al betere street art tours gezien.
We sluiten de dag af met een glas wijn op zijn dakterras. Life is good.

Newtown

Vrijdag: Otto’s verjaardag

Woohoo, het is Otto’s verjaardag vandaag. We starten de dag met een ontbijt, ofwel brekkie in Australië. Otto gaat voor een toast met scrambled egg en bacon. Net zoals de vorige keer dat we gingen ontbijten, is het ontbijt zwaar en meer dan genoeg. Genoeg energie om de rest van de dag rond Sydney te wandelen. Zo wandelen we over de Harbour Bridge, door het Luna Park en de Botanical Gardens. Het valt meteen op hoe rustig het is in de Botanical Gardens. We rusten even uit aan Mrs Macquarie’s Chair, waar je een mooi uitzicht hebt over de stad, het Opera House en de Harbour Bridge.

Ontbijt – Uitzicht vanop de Harbour Bridge – Uitzicht vanaf Mrs. Macquarie’s Chair

Zaterdag: Barbie in the arvo

Toevallig is het Quinten’s verjaardag vandaag en we worden uitgenodigd voor een BBQ op zijn dakterras. Het is apart om met bekenden op een dakterras te zitten aan de andere kant van de wereld. Het is zonnig en zo’n 22 graden. We praten bij en Australische verhalen worden uitgewisseld, ook over het (dure) leven in Sydney. We smullen van een heerlijke BBQ en het is een fijne namiddag.

Central shopping center – Polaroid van de BBQ

Zondag: Relaxen

Twee buurten die we nog niet bezocht hebben, zijn Paddington en Surry Hills. We struinen door de straten en doen een beetje aan window shopping. We rusten uit in Centennial Park, een gigantisch park in Sydney.

Volgende week zetten we onze reis verder richting het noorden. We hebben tickets gekocht voor een pretpark aan Gold Coast. Als geliefde pretparkbezoekers kijken we hier erg naar uit. Tegen het einde van de week plannen we de grens over te steken naar Queensland, the Sunshine State.

  1. Marc Cruyt-Mia Missinne says:

    Stevig ontbijt op je verjaardag, Otto. Leuke week na al die appels plukken.
    Geniet er maar van het pretpark !

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like