Wereldreis: week #29

Eten vormde een belangrijk onderdeel van deze week: na Australië was het weer eens leuk ons te laten gaan in restaurants met betaalbare prijzen en Westerse kwaliteit. En onze eerste surfles natuurlijk…

10/07/2017 – 16/07/2017

Maandag: Laatste dag op Lembongan

Na twee dagen regen komt de zon door de wolken piepen. Het is onze laatste dag op Lembongan, dus we springen op onze scooter om het eiland te verkennen. Dream Beach, Secret Beach, Blue Lagoon en Devil’s Tear. De dromerige namen stellen verrassend genoeg niet teleur. Het water is helder turquoise en de golven beuken eindeloos tegen de rotsen. Je kan wel blijven kijken naar deze natuurfenomenen. Een ideale setting om een snelle shutter speed te testen. Voldaan en enkele honderden foto’s later komen we terug aan in onze bungalow.

Nusa Lembongan

Dinsdag: Terug naar Bali

Om 9u15 worden we opgehaald door de taxi van het ferry-bedrijf om ons naar de haven te brengen. Even later stappen we al op de boot. Alles blijkt ontzettend vlot te gaan. Het belooft een korte overtocht te worden. De zee is alweer vrij wild en ik ben blij wanneer we voet aan wal zetten. Het ferry-bedrijf voorziet ook een taxi naar ons hotel in Canggu. Het hotel is erg modern en stijlvol. En dat allemaal voor 20 euro per nacht!

De koffers worden op de boot gedragen – Het hotel in Canggu – Ik op restaurant

Woensdag: Canggu verkennen

Vlakbij ons hotel is er een kattencafé. Dit kunnen we niet overslaan! Na het ontbijt drinken we er een koffie en aaien de katten. Geen enkele kat is zo zacht als Puma, maar het is tof om met de katten te spelen. Daarna is het tijd om Canggu te verkennen. Canggu wordt vaak omschreven als een ontspannen surfdorpje. Langs de weg is het ene hippe restaurant naast het andere gevestigd. Strak gestileerde restaurants verkopen het meest gezonde en verse eten. Het zorgt een beetje voor een wrang gevoel. Allicht zit er achter zo goed als elk restaurant een Westerse eigenaar.
Maar goed, we gaan op zoek naar een surfschool om een surfles te reserveren voor morgen. Aan Echo Beach vinden we er eentje. Morgenvroeg om negen uur worden we opgehaald.

Kattencafé – Sfeerbeelden Canggu (met banaan- en mangosap)

Donderdag: Surfen

Om negen uur worden we opgehaald en even later zitten we in een strak surfshirt klaar voor onze eerste les. We oefenen de bewegingen op het strand. Het is erg winderig vandaag en de lesgever geeft enkele waarschuwingen mee. De golven zijn hoog en de zee gaat woest tekeer. Ik heb teveel schrik, in geen geval ga ik de zee in. Otto gaat wel met de lesgever de zee in en probeert op het surfbord te staan, de doelstelling van de les. Na wat oefenen lukt het hem om op het bord te staan en op zijn eerste golf te surfen!

Strand – Kaastaartje – Balinese offers – Sfeerbeeld café

Vrijdag: Tanah Lot

Één van dé bezienswaardigheden in de omgeving is Tanah lot, een tempel op een eilandje niet ver van de kust. De tempel wordt door iedereen aangeraden dus deze activiteit kunnen we zeker niet missen. We rijden met de scooter 12 kilometer naar de tempel. Het is belachelijk druk en we zijn niet erg onder de indruk. De Chinezen zijn opnieuw in grote getalen aanwezig. Op de terugweg voelt er iets niet pluis op de scooter. Na al die uren op de scooter is het eindelijk zo ver: we hebben een platte band. We stoppen aan de kant om hem terug op te blazen maar het duurt niet lang voor hij alweer plat is. Op Bali zijn er genoeg garages. We (lees: Otto) moeten de scooter dan ook niet heel ver duwen. Een half uur later en 3,3 euro lichter, zit er een nieuwe band op de scooter. Dat ging makkelijk!

Fotogeniek ontbijt (Acaï bowl) – Tanah Lot

Zaterdag: Street Art

Voor mijn verjaardag wou ik in Ubud al een pedicure laten doen. Uiteindelijk is het er niet van gekomen. Vandaag wordt dat goed gemaakt!
In Canggu is er veel streetart. We bekijken er een aantal, eten een Indiase Roti en plannen de komende twee weken van onze reis in Maleisië.

Pedicure – Streetart Canggu

Zondag: Naar de markt

Otto had gelezen dat er op zondag een lokale markt is in Canggu. Lijkt ons een ideale activiteit om toch eens de echte Indonesiërs te zien in plaats van al de toeristen. Na ons ontbijt rijden we op de scooter naar de markt. Eens aangekomen blijkt het al snel teleurstellend: een hoop stalletjes met luxeproducten zoals brie en juwelen, allemaal net iets te netjes uitgestald om authentiek te zijn. Dat blijkt ook uit de bezoekers: uitsluitend toeristen.

Koffie – Rijstvelden – Mijn nieuwe favoriete sapje (ABC – Apple Beetroot Carrot)

Volgende week: We hebben de laatse week wel genoeg gerust en ontspannen. Het is terug tijd voor wat cultuur en avontuur. Morgen vliegen we naar Singapore, een stad waar we beiden erg naar uitkijken! Vrijdag plannen we de grens over te steken naar Maleisië. We maken eerst een stop in Malacca alvorens naar Kuala Lumpur af te reizen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like