Wereldreis: 3 maanden op reis

Het overzicht van de eerste drie maanden op reis is er! Er is een beetje vertraging want ondertussen zijn we bijna vier maanden op reis. Maar beter laat dan nooit!

Aantal vluchten: 0

Aantal km afgelegd met de campervan: 2500 km

Aantal landen bezocht: 1, Australië

Aantal hotels/hostels/campings: 2 AirBnBs en ongeveer 15 campings

Fijnste overnachting: Zonder twijfel Bimbi park, sleeping under koalas. Een bosrijke omgeving, koala’s en de geur van eucalyptus bomen zorgde ervoor dat dit veruit de fijnste overnachting was.

Bimbi park

Slechtste overnachting: De camping in Halls Gap tijdens Labor Day weekend. Er was zoveel volk dat de sanitaire blok constant vuil was.

Mooiste strand: Aan The Great Ocean Road hielden we halt aan vele mooie stranden. Bells Beach was mijn persoonlijke favoriet.

Hoogtepunten/favoriete momenten:

 • De vriendelijkheid en gastvrijheid van de Australiërs. Vaak wordt er kosten noch moeite gespaard om ons verder te helpen.
 • De street art tour in Fitzroy, Melbourne.
 • De eerste momenten in onze eigen campervan. Na alle bezoeken en het in orde brengen van het papierwerk, konden we eindelijk vertrekken op onze roadtrip. Het was zonnig en heel warm, helemaal zoals ik het mij had voorgesteld.
 • Iedereen omschrijft de Great Ocean Road als fantastisch en super mooi. Het is altijd een beetje afwachten of zo’n toeristische attractie ook echt voldoet aan de (hoge) verwachtingen. En ja hoor, de trip voldeed aan alle verwachtingen!
 • Koala’s, do I need to say more? Dit was veruit het beste moment van de derde maand op reis. Ik had verwacht dat we eerder kangoeroes gingen zien dan koala’s. En ik had al helemaal niet verwacht dat we er zoveel en vooral van zo dichtbij gingen kunnen zien. Zo schattig!
 • Squeaky Beach, het strand piept écht als je erover wandelt!
Great Ocean Road

Minst favoriete momenten:

 • Ik vind de campings in Australië meestal erg tegenvallen. Of alleszins had ik het mij totaal anders voorgesteld. Australië is zo een gigantisch groot land maar op de campings zijn de plaatsen super klein. Op bijna alle campings zijn er mensen die er permanent wonen in vaak aftandse caravans. De campings in nationale parken zijn zodanig duur dat ik mij afvraag wie daar slaapt. Daarnaast zijn er wel veel gratis campings maar daar zijn geen douches en de toiletten zijn vaak drop toilets. Iemand tipte mij dat er ook openbare douches zijn.
 • De laatste week van de maand viel er heel wat regen. Nooit fijn, en al zeker niet in een campervan.

Een aantal anekdotes van deze maand:

 • Australiërs korten alles af, waardoor we soms geen idee hebben waarover ze het hebben. Enkele voorbeelden: Snowies (Snowy Mountains), Grannies (Granny Smith), Brekky (Breakfast), Chook (Chickens), G’Day (Goodday), Barbie (Barbeque), Mozzie (Mosquito), Woolies (Woolworths – supermarkt), …
 • Een McDonalds of eender welk fastfood restaurant wordt hier niet gebouwd zonder drive through. Één drive through lane is vaak niet genoeg, nee, daarom zijn er vaak twee lanes. Zodat het nog sneller vooruit gaat. Ik kan me niet herinneren dat ik dit heb gezien in Amerika?
 • Alcohol wordt apart verkocht. In de supermarkt is er een afgescheiden deel (met aparte kassa) voorzien voor alcohol. Er zijn ook liquor stores, winkels die uitsluitend alcohol verkopen. Zelfs deze hebben vaak een drive through! Je kan een doos (ja, bakken hebben ze hier niet he) bier kopen zonder uit de auto te stappen. Absurd.
 • Grey Nomads is een begrip in Australië. Dit zijn gepensioneerden die hun huis hebben verkocht en een enorme mobilhome in de plaats hebben gekocht. Ze reizen heel Australië door, maar blijven vaak langer op één plaats. De meeste zijn vriendelijk en geïnteresseerd. Zo was er het koppel in Bombala die zeiden dat ze het zo erg vonden dat we sinds dit jaar belastingen moeten betalen op ons werk. Werk dat Australiërs niet eens willen doen (zoals bijvoorbeeld appels plukken).
 • Op elke verpakking of product wordt er trots vermeld wanneer het Australian made is, aangeduid door een groene driehoek met gele kangoeroe. Daarnaast zijn er ook veel bedrijven of kleine ondernemingen die van ‘Australian owned & operated‘ hun uithangbord maken.
Drive through aan een liquor store.

Lekkerste eten: De Australische keuken bestaat voornamelijk uit vlees en (cheddar)kaas. Niet echt mijn ding. We hebben voornamelijk zelf eten gemaakt deze maand, en af en toe een Thaise lunch. De Thaise lunch in St Kilda (Melbourne) was veruit de lekkerste én goedkoopste!

slechtste eten: Thuis kopen we amper vlees omdat we standaard vegetarische alternatieven in de diepvries hebben zitten. Hier verkopen ze dat ook wel maar we hebben geen diepvries. Op een dag kochten we eens kip die in de promo lag. De kip kostte amper 4,90 AUD maar de man aan de kassa maakte een foutje en rekende maar 0,49 AUD aan. En gelukkig, want de kip was niet te eten!

Gemis: Mijn eigen badkamer. De meeste douches/toiletten zijn wel ok, maar het blijft een camping. Ik kijk uit naar het moment dat ik nog eens kan douchen op blote voeten.

Aantal spullen verloren/kapot: Unicum, er ging niets kapot of verloren deze maand.

Stand van zaken qua budget: Onze dagelijkse uitgaven houden we nog steeds bij in de app Trail Wallet. Absoluut één van mijn favoriete apps. Ik had niet verwacht dat we dit zo consequent gingen bijhouden. Maar: goed nieuws, want onze uitgaven liggen veel lager dan ons vooropgesteld budget.
Het reizen in Australië is goedkoper dan in Nieuw-Zeeland. We reizen nu anders. Zo reizen we nu in een campervan in plaats van met een auto. We reizen ook trager omdat we meer tijd hebben. Bovendien is tanken goedkoper in Australië. Onze auto in NZ verbruikte wel veel minder. Maar hier tegenover staat dat we in Australië altijd overnachten op campings in plaats van in hostels zoals in NZ.

Op naar de vierde maand in Australië!

 1. Marc Cruyt-Mia Missinne says:

  mooi overzicht, leuk nog eens herinnerd te worden aan de voorbije maand. Fijn dat jullie binnen het budget kunnen blijven.

 2. Marita & Rene says:

  die maandverslagen zijn altijd leuk om te lezen
  Trouwens in Zweden heb je ook van die liquor stores ???? maar dan wel zonder rijstrook ☺

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like